Emotii in situatii limita

Inainte de o operatie, orice pacient sau insotitor de pacient are emotii. Imi amintesc ca inainte de prima mea operatie (de apendicita, undeva prin clasele 1-4) imi facusem chiar un mic testament. Intre timp am mai trecut prin 2 operatii si iata ca la a 4-a lumea se vede un pic altfel. Cu tv in camera, internet, caldura si liniste, zau ca as putea sta si de placere aici. As putea daca ar fi permis si fumatul. Cu o cafea bine facuta si nu de la automat, sa ne intelegem.

Dar, indiferent de conditii, de tigara sau de absenta ei, ajungi mereu in acelasi moment: sala de operatii. Si minutul petrecut in mod constient aici. Am incercat sa-mi amintesc cum a fost acest minut la celelalte operatii. Am incercat degeaba. Habar nu am cate persoane erau in camera, cum era fata doctorului, ce culoare aveau peretii sau cu ce eram imbracata. Habar nu am, desi am vazut toate astea. Va spun, zau, ca acest minut petrecut contient este cel mai groaznic pentru ca exact in momentul asta toate emotiile nearatate ies la suprafata. O singura amintire am: momentul cand anestezista imi face injectia si imi spune “Domnisoara Tudor, acum o sa adormim.” Si daca pana la acest moment umbrele in halate erau regizorii scurtei piese de teatru, acum vine momentul in care imi place sa cred ca preiau conducerea.

Nu adormi in secunda 2 dupa injectie si, totusi, adormi prea repede pentru a-ti da seama de asta. Prin urmare, ai timp sa gasesti un singur gand care sa fie foarte bun, al doilea gand il mai poti avea numai dupa operatie. Pentru ca experienta isi spune cuvantul, de data asta eu mi-am facut temele de acasa: o sa inchid linistita ochii si o pornesc melodia preferata a lunii decembrie (melodie al carei mesaj nu are de-a face cu operatia in sine, desi ar putea foarte bine). Sa dansati in gandul meu domnilor doctori, sa dansati:

Advertisements
  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: