Cum sa conduci in Bucuresti?

In general, romanul se pricepe la toate. Chiar daca are sau nu permis de conducere, mereu poate sa-ti dea sfaturi cum sa conduci mai bine sau care-s soferii buni si aia prosti. Totul e amuzant pana in momentul in care te hotarasti sa iei masina in Bucuresti si te lovesti mereu de sfaturi ca “Vezi ca in Bucuresti e haos, mai ai rabdare!” sau “O sa o lovesti in prima saptamana ca aia iti taie fata mereu”  etc. Si uite asa determinarea de a lua masina si increderea ca stii cum sa o si folosesti ti se cam naruie cu fiecare om care-si da cu parerea.

Multi soferi, unii cu experienta destul de mare, sunt psihic incomodati de traficul din Bucuresti. Eu l-as numi chiar defect pentru ca odata cu trecerea timpului se accentueaza si cunosc cazuri in care mai degraba evita sa ia masina decat sa conduca in Bucuresti.

Din propria experienta, cea mai mare prostie este frica in trafic. Si bucurestenii functioneaza dupa aceleasi reguli si, in general,  nu este nimeni atat de tembel incat sa faca altceva. Este adevarat insa ca sunt si multe adaptari ale semnelor de circulatie – exista “galben devreme” si “verde tarziu” 🙂 – ceea ce presupune o mai mare atentie atunci cand conduci in Bucuresti. Daca nu cunosti orasul si te incadrezi gresit sunt multi soferi care au pregatit pachetul de injuraturi, dar sunt si oameni care te ajuta. In timp, inveti sa cunosti strazile, zonele aglomerate si scurtaturile.

Cum sa conduci in Bucuresti? Simplu: cu multa rabdare si atentie. Da, se intampla sa ti se taie fata, da se intampla sa te injure, da se intampla sa te claxoneze, dar astea sunt lucruri la care in timp devi imun. Foarte important e sa respecti regulile, si, bineinteles, sa incerci, pentru propria siguranta, sa anticipezi si greselile vecinilor din trafic. Pana la urma condusul e o placere si asa trebuie sa ramana! 😉

Am luat imaginea de aici

Advertisements
  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: