Recomandari de weekend

Zilele astea, Bucurestiul este pe placul meu! Si asta pentru ca au loc doua evenimente deosebite pe care le astept de ceva timp:

  1. Noaptea Institutelor 2011

In noaptea asta sunt programate peste 50 de evenimente care se vor desfasura in 8 locatii: British Council, Centru Ceh, Centrul Cultural al Republicii Ungare si Institutul Polonez, Institutul Cervantes si Forumul Cultural Austriac, Institutul Cultural Roman, Institutul Francez, Institutul Goethe, Institutul Italian de Cultura „Vito Grasso”.

50 de evenimente, unul mai interesant decat decat altul, din care greu mi-am ales 2 pe care vi le recomand si voua.

  • La British Council, intre 21:30 si 22:30, are loc un concert de muzica elizabetana in interpretarea formatiei Nomen est Omen: balade englezesti si piese concepute pentru teatru.
  • La Centru Ceh, intre 22:00 si 2:00, se va prezenta o selectie de 77 de scurt-metraje  din cadrul festivalului One World. Acestea fac parte din campaniile de constientizare sociala din intreaga lume.

Programul tuturor institutelor il gasiti aici.

  1. Bucharest Music Film Festival

Tot astazi se da startul maratonului de muzica si film in Piata George Enescu. Pana pe 2 iulie, in fiecare seara au loc diferite concerte de muzica clasica, care pur si simplu  te lasa fara cuvinte. Daca si voi iubiti acest gen de muzica, atunci e musai sa participati!

Personal o sa merg sambata sa ascult recitalul la pian al lui Horia Maxim si duminica, seara in care Orchestra Nationala Radio il va avea ca dirijor pe talentatul Tiberiu Soare. Evident, in cursul saptamanii, dupa serviciu, voi incerca sa prind cate o bucatica din fiecare seara.

Programul festivalului il gasitit aici.

PS. Pentru ca tot e weekend, daca printre plimbarile dintre institute aveti posta de ceva bun poate dati si o fuga pana la KFC Beldiman ca tot e deschis pana la 4.

Advertisements

,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: