St. Patrick de România

… tradiții străine, tradiții românești. Pentru că românul este receptiv la nou. Fie din dorința de cunoaștere, dorința de aliniere la sărbători sonore , fie numai pentru că „a lor e mai mișto”, evenimentele tradiționale străine prind de minune pentru statura noastră. Mai mult, se pare că deținem un fel de superglue al tradițiilor a cărui eficacitate a depășit hotarele naționale.  În acest sens se anunță pe Metalhead că mâine este zi mare:

După succesul realizat cu prima ediție din 2008, pe data de 17 Martie, St. Patrick’s Day (Ziua Irlandei) va avea loc din nou lângă fântâna verde din Piața Universității. […]

Dorim ca sărbătoarea Sfântului Patrick, ocrotitorul Irlandei, să devină un eveniment în aer liber tradițional și în România, a declarat Peter Moynahan, președintele Asociației Culturale Româno-Irlandeze.

Nu sunt împotriva acestor manifestări. Dar sunt împotriva transformării lor în evenimente tradiționale. Haideți să păstrăm ce e al nostru. Sau, mai corect spus, haideți, mai întâi, să cunoaștem ce e al nostru. Pentru ca în final să ne regăsim în tradițiile noastre, românești.

Advertisements

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: