Vaticanul crede in extraterestri?!

O legătură evidentă a însemnării de astăzi cu aceea de ieri este faptul că sunt într-adevăr în urmă cu știrile. Dar, la fel ca ieri, concluzia rămâne aceeași:) . Însemnarea de față îmi confirmă încă o dată faptul că anturajul rămâne o sursă de informare foarte eficientă. Și, spre rușinea mea, în procesul comunicării în 2 pași, cel mai des fac parte din categoria subiecților care primesc informația. Cu alte cuvinte, într-o conversație total obișnuită cu vară-mea, despre ce se mai poartă, ce se mai mănăncă, unde să mai mergem și ce a mai văzut fiecare, la un moment dat sunt întrebată : “Stii că Vaticanul crede în extratereștri?”. Așa că pune repede de o cafea, fugi și cumpără țigări și prepară știrea cât e “caldă”.

Jose Gabriel Funes, preot iezuit, consilier al Papei Benedict al XVI-lea și astronom-șef al Observatorului Astronomic de la Vatican, nu elimină ipoteza conform căreia extratereștrii există. Acesta subliniază faptul că existența extratereștrilor nu contrazice dogma religioasă : „Tot aşa cum pe Pământ există o multitudine de creaturi, unele fiinţe create de Dumnezeu, poate chiar inteligente, ar putea popula alte planete. Asta nu intră în contradicţie cu credinţa noastră, deoarece nu putem pune limite libertăţii creative a lui Dumnezeu“. Jose Gabriel Funes emite în continuare o noua ipoteză legată de extratereștri. Plecând de la premiza că putem privi extratereștrii ca fiind “frații” noștri, pe de o parte, aceștia pot fi rasa pură, care să nu fi săvârșit păcatul originar precum rasa umană și implicit să nu mai aibă nevoie de mântuire. Pe de altă parte, în caz contrar, revenirea lui Iisus pe pământ va răscumpăra atât păcatele oamenilor cât și pe acelea ale extratereștrilor.

Deși inițial întrebării de mai sus i-am răspuns cu un zâmbet generos (menționez că în cazul în care mă întreba încă o dată, consideram că am auzit cel mai tare banc pe ziua de azi), citind și recitind diferite articole, reacția mea s-a schimbat. Într-o lume în care semnele și semnalele altor specii apar în mod repetat și oamenii sunt din ce în ce mai dezorientați, biserica trebuia să reacționeze. La fel ca în cazul Codul lui Da Vinci, în momentul în care propagarea informației devine foarte greu de controlat, trebuie să fie luate anumite măsuri pentru a înlătura din credința poporului îndoiala și scepticismul. Astfel apare apelativul “fratele nostru extraterestru” și implicit posibilitatea ca extratereştrii să fi rămas “în deplină amiciţie cu Creatorul”.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/ http://www.evz.ro

Advertisements

, ,

  1. Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: